Is je thuis puppyproof?!

Wanneer een pup in zijn nieuwe huis komt is hij op een leeftijd dat hij zijn leefomgeving wijder onderzoekt.

Dat betekent dat elk dingetje die hij tegenkomt zijn interesse wekt.  U moet uzelf afvragen wat u hiermee wilt in de toekomst. Houd dit altijd in het achterhoofd. En weet dat dit verschild per persoon. Als u uw hond leert dat alles wat op de grond ligt van hem is, kan u niet boos worden als hij uw jasje heeft vernield die van de stoel is gevallen. In een jong gezin is deze methode ook niet aan te raken (Dit is een eigen mening uit ervaring) Wij hebben gekozen bijv alles te laten staan en liggen waar het ligt en te corrigeren wanneer hij iets deed wat niet mocht.  Dit is een heel stuk intensiever omdat u steeds de aandacht op de hond moet hebben. Maar werpt, naar mijn idee, wel zijn vruchten af voor later.

Het is wel belangrijk dat het veilig is voor de kleine ontdekker

Het is daarom wel handig dat u goede afspraken maakt met het hele gehele gezin, wat zijn de taken, wat zijn de regels, waar mag de nieuweling komen en waar moet u op letten.

Voorbeelden waar opgelet zou kunnen worden zijn;
-kijk uit met kleine dingetjes op de vloer die verstikkingsgevaar geven, zoals pennen, potloden, paperclips, sieranden, muntgeld, haarspeltjes, klein speelgoed.
-pas op met losse elektradraden. Tape ze vast of zorg dat de pup er niet bij kan.
-geef duidelijk aan waar de pup mag komen, en zet dit zonodig af.
-verblijft een pup in de keuken, let dan op op of hij de kastjes niet open kan maken, niet in aanraking kan komen met chemische middelen
-een pup kan nog weleens lomp zijn, dus pas op met breekbare dingen in de ruimte waar hij verblijft.
-kijk uit voor giftige planten in huis en in de tuin.
-heeft u een waterpartij in de tuin, zet deze eventueel af als de pup alleen  in de tuin verblijft of houd hem onder toezicht.
-zorg dat de pup niet bij voedselvoorraden kan.
-kijk uit met vuilnis. Etenresten kunnen de interesse wekken maar bij verkeerd voedsel kan die gevolgen hebben op zijn gezondheid.
-Veelvuldig en ongecontroleerde bewegingen maken, zoals het uitglijden op gladde voeren, veel traplopen of langdurig lopen (lees uitputten) kunnen gevolgen hebben op de pup. Deels zou dit liggen aan de aanleg, deels aan de frequentie, het tempo en de rust die daarna word gegeven.
-Uw pup heeft kauwbehoefte door het tandenwisselen wat hij gaat doen, dus u koopt voor hem kauwmatriaal.
Let goed op wat u koopt, neem de juiste maat, let op materiaal, stikgevaar en eventueel op hygiene (een verse runderbot met vlees en pezen kan een heerlijke manier van kluiven zijn maar op het bankstel toch iets minder fris) Laat u goed informeren.
-Ook hebben sommige draken behoefte aan graven. Dus houd hem onder toezicht in de tuin, of zorg dat er
geen schade aan gericht kan worden
 
Een goede tip is om op uw knieeen te gaan zitten zodat u op de hoogte zit van uw aankomende pup en kijk de kamers even op deze hoogte rond. Zo ziet u wat uw pup tegen kan gaan komen en wat misschien interessant voor hem is

Uiteraard is elk huis anders en zijn de regels per huishouden verschillend. De een stelt weer andere eisen dan de ander. Zo zou de een kiezen voor een bench en een ander zou kiezen voor buitenverblijf of een aparte kamer of de keuken.